Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Βουλευτικές Εκλογές 2009
«Ισχυρό χαρτί» η βούληση να βαθύνει τις ανατροπές

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ έδωσε την Κυριακή ο Κ. Καραμανλής

Το καθαρό μήνυμα ότι διαθέτει τη βούληση να προχωρήσει σε ταχεία υλοποίηση των αντιδραστικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, πρόβαλε ως ισχυρό χαρτί της προεκλογικής εκστρατείας του ο Κ. Καραμανλής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η συνταγή της κυβέρνησης είναι «να συνεχίσουμε, με ακόμα μεγαλύτερη ορμή, τις διαρθρωτικές αλλαγές». Και συμπλήρωσε: «Η συνταγή αυτή, όχι μόνο «μπορεί», είναι βέβαιο ότι θα αποδώσει. Χρειάζεται όμως προσπάθεια. Συνεκτική προσπάθεια, επίμονη, συνεπή, δύο ετών». Στη βάση αυτή ζητάει ψήφο στη ΝΔ επειδή «έχει μια ξεκάθαρη πολιτική και βέβαια την πολιτική βούληση να κάνει τα δύσκολα».

Μάλιστα στη χτεσινή συνεδρίαση της επιτροπής εκλογικού αγώνα της ΝΔ στη Ρηγίλλης ο Κ. Καραμανλής χαρακτήρισε «τομή στα πολιτικά πράγματα της χώρας» ότι το κυβερνών κόμμα βγαίνει προεκλογικά και μιλάει «τόσο ειλικρινά στον πολίτη», εννοώντας προφανώς την εξαγγελία συγκεκριμένων αντιλαϊκών μέτρων κατά την προεκλογική περίοδο. Προέβλεψε μάλιστα ότι «τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση» και πως «η εποχή του ξύλινου λόγου τελειώνει».

Στη συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός με άνεση έκανε την αυτοκριτική του ότι δεν προχώρησε αρκετά γρήγορα από την αρχή τις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις», αλλά δεσμεύτηκε ότι δε θα επαναλάβει το ίδιο λάθος. Ανοικτή σε ερμηνείες ήταν η τοποθέτησή του για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αν και δήλωσε πως δεν πιστεύει σε ισχυρές πλειοψηφίες και κυβερνήσεις συνεργασίας, ωστόσο συμπλήρωσε με νόημα ότι δεν απορρίπτει αυτό το ενδεχόμενο επειδή «έχει κάποια ιδεοληψία θεωρητικά ή αφηρημένα» αλλά επειδή πιστεύει ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η αντικειμενική συνθήκη». Ταυτόχρονα έριξε το μπαλάκι στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «δημόσια και ρητά έχει απορρίψει μία τέτοια λογική».

Επανέλαβε ότι θα ψηφίσει τον Καρ. Παπούλια στην περίπτωση που επιθυμεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για το προεδρικό αξίωμα, αλλά διατήρησε τις επιφυλάξεις του στην περίπτωση που υπάρξει άλλη υποψηφιότητα. Εξαπέλυσε επίθεση στο ΛΑ.Ο.Σ προκειμένου να αναχαιτίσει τις διαρροές δυσαρεστημένων ψηφοφόρων, λέγοντας ότι «είναι ένα κόμμα με ακραία ανευθυνολογία, που ρέπει στο λαϊκισμό», αποκλείοντας ταυτόχρονα συνεργασία μαζί του.

Διφορούμενη ήταν η τοποθέτησή του για το αν θα παραιτηθεί σε περίπτωση εκλογικής ήττας: «Οχι, δεν παραιτούμαι» τόνισε στην αρχή και αμέσως συμπλήρωσε «όσο αισθάνομαι χρήσιμος για τον τόπο», αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Κατά τα λοιπά έκανε αυτοκριτική για τους «βατοπεδινούς» - «έκανα λάθος, υποτίμησα την υπόθεση» - και παρέπεμψε στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων για την τύχη τους. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ψηφοδέλτια θα ανακοινωθούν την τελευταία στιγμή προκειμένου να ενταθούν οι πιέσεις για να παραιτηθούν μόνοι τους και ταυτόχρονα να μην τους δοθεί η ευκαιρία να προσχωρήσουν στο ΛΑ.Ο.Σ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικεί τα ηνία στην αντιλαϊκή επίθεση(2012-02-13 00:00:00.0)
Στοχοπροσήλωση στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις(2009-09-11 00:00:00.0)
Νέο βίντεο από την ψηφοφορία αναθεώρησης του Συντάγματος(2008-09-06 00:00:00.0)
Εντατικό «διάλογο» προανάγγειλε ο Κ. Καραμανλής(2008-02-02 00:00:00.0)
Ετσι θα συγκυβερνήσει με ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ(2007-09-01 00:00:00.0)
Ισχυρά «εργαλεία» δικομματικού αποπροσανατολισμού(2004-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ